Koppeling DocData2King

Maakt u gebruik van DocData-paymentservice en u heeft u webwinkel gekoppeld aan KING?

De koppeling DocData2King zorgt ervoor dat de betalingen via XML-uitwisseling kunnen worden ingelezen in uw boekhouding.

DocData2King zorgt voor de afhandeling van uw betaling via internet. De order wordt doorgesluisd naar KING en de facturering verzorgt u vanuit KING. DocData stort echter de ontvangen bedragen in batches op uw rekening, waardoor het moeilijk te achterhalen is wie welk bedrag heeft betaald. Daarnaast is er geen link aanwezig in de reports van DocData tussen het extern ordernummer en het factuurnummer in KING.

Met de koppeling DocData2King kunt u het payoutreport en de bijbehorende summary (beide csv-files) omzetten naar een XML-bestand. De csv-files kunt u downloaden vanuit de backoffice van DocData. Het gegenereerde XML-bestand kan via de optie importeren Journaalposten ingelezen worden in KING. Om de betalingen boekhoudkundig in goede banen te leiden worden in de koppeling een aantal gegevens richting KING geconfigureerd.

De koppeling zoekt het factuurnummer waarop de betaling betrekking heeft op. Wordt er geen factuurnummer gevonden, dan wordt de betaling op een tussenrekening geplaatst waarna de betaling zodra de factuur is aangemaakt alsnog kan worden gekoppeld.

Alle betalingen van het type paid, direct-paid en refund worden door de koppeling verwerkt in het opgegeven dagboek. De betalingen van het type paid en refund worden direct op de gevonden facturen verrekend. Indien er geen factuur wordt gevonden wordt de betaling op een tussenrekening geplaatst.
Ook betalingen van het type charged back worden verwerkt. Indien er geen factuur wordt gevonden worden deze geboekt op factuurnummer 0 bij de betreffende debiteur. Zo blijft de geldstroom inzichtelijk kan deze in de boekhouding verder worden afgehandeld.

Betalingen (type direct-paid) die door DocData zijn doorgesluisd naar de credit card maatschappij worden op een kruispostenrekening geplaatst. Deze kruispostenrekening boekt u weer leeg bij het verwerken van het rekeningafschrift van de credit card maatschappij. Ook de door DocData in rekening gebrachte kosten en BTW over de DocData kosten worden op de door u opgegeven grootboekrekeningen weggeboekt.

Voorwaarden
Om de koppeling te laten werken dient u beschikking te hebben over de volgende KING-opties:
- XML-koppeling Journaalposten
- KING DataDigger

De koppeling DocData2King is ontwikkeld door EquiIt in opdracht van MOA-BS.

Voor meer informatie over deze koppeling kunt u contact opnemen met MOA-BS ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ).