MOA Business Solutions

MOA Business Solutions of kortweg MOA-BS is sinds 1995 actief met implementatie van software. De betrokkenheid van Jan van den Maagdenberg bij de klanten heeft MOA-BS gemaakt tot wat MOA-BS is. Ester van den Maagdenberg heeft vanaf 2009 MOA-BS voortgezet.

MOA-BS als gecertificeerdGecertificeerd dealer King software King Business Software dealer

MOA-BS is al jaren een van de grotere King Software dealers met een King klantennetwerk van ruim 250 (tevreden!) gebruikers! Binnen deze klantenkring vinden we dan ook een grote diversiteit aan gebruikers. Van de klant met een eenvoudige administratie in een King Financieel pakket tot een groothandel die met een King Enterprise 20-user versie over de hele wereld zijn producten aan de man brengt. MOA-BS zal op het kantoor van deze laatste gebruiker vaker te vinden zijn omdat b.v. van alle documenten een Spaanse uitvoering gemaakt moet worden. Maar ook de kleine pakketten ondersteunen wij met hetzelfde enthousiasme en deskundigheid. En dit al ruim 15 jaar.

Specialisaties

Door dat King Software te koppelen is aan vele branchepakketten zijn er ook een aantal leveranciers van deze pakketten die er de voorkeur aan geven om hun pakket via MOA-BS aan King te koppelen. Zo hebben wij ruime ervaring in o.a. de uitzend- en detacheringswereld, de boomkwekerij, meubelretail, en de verlichtingsbranche. Opvallend is ook het grote aantal transportbedrijven dat King klant is bij ons.

Maatwerk

King Software is zeer uitgebreid, maar er zijn situaties denkbaar waarin King niet de volledige oplossing als standaard pakket kan bieden. Omdat de database via een ODBC-koppeling toegankelijk kan worden gemaakt via de King DataDigger of King Maatwerkbox is maatwerk realiseerbaar. MOA-BS heeft ruime ervaring in het maken van maatwerk gekoppeld aan King Software. Dit varieert van rapportages die via email automatisch worden ontsloten tot aan een specialistisch order-entry programma waarmee orders worden voorbereid alvorens ze in King terecht komen. Maar ook ontsluiting van informatie richting de douane inzake accijnsgoederenverloop is door MOA-BS succesvol geïmplementeerd.
Een ander voorbeeld dat inmiddels bij diverse King klanten draait is een koppeling DocData (DocData2King) en Ogone (Ogone2King). Ooit gemaakt als specifiek maatwerk, maar algemeen toepasbaar voor bedrijven met een webshop gekoppeld aan King.

King deskundigheidGecertificeerd dealer King software

Quadrant kent een aantal leertrajecten om gecertificeerd te worden als King Software dealer. MOA-BS is al jaren zonder veel moeite door deze examens “heengerold”. De praktijk van de klant is immers de beste leerschool en met 250 King klanten moet men zeker “bij de les” blijven. Vandaar dat iedere nieuwe update en iedere nieuwe optie door ons met het nodige enthousiasme kritisch aan de tand wordt gevoeld.

In King Magazine, het tijdschrift van de makers van King Business Software heeft in december 2007 een artikel gestaan over MOA-BS en haar klanten:

MOA-BS king software dealer

Open het artikel 'Van wiskundeleraar tot hofleverancier' in pdf-formaat.